Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Neokill Покажи съобщение
    "Зелено" Tutela GI/R
    Благодаря!

Т.e - объркали са го с това за автоматични скоростни кутии (GI/E)

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Благодаря!

Т.e - объркали са го с това за автоматични скоростни кутии (GI/E)
      Ами някакво червено е "грешното" Някои имат проблеми с него, други не ... Ако го сменяш, прегледай и цедката в какво състояние е, ако мернеш боклуци вътре, сменяй казанчето, или разлепяй старото и го чисти. Иначе ако таа рунтава цедка се откачи, течността се газира и хидравликата започва да вие и стърже на умряло.
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Първоначално публикувано от Neokill Покажи съобщение
        Ами някакво червено е "грешното" Някои имат проблеми с него, други не ... Ако го сменяш, прегледай и цедката в какво състояние е, ако мернеш боклуци вътре, сменяй казанчето, или разлепяй старото и го чисти. Иначе ако таа рунтава цедка се откачи, течността се газира и хидравликата започва да вие и стърже на умряло.
        Моето казанче е от най-простите - като на 156 - ца и я няма онази драма с цедката. Маслото ще го сменя скоро, щото пуках маркуча между помпата и рейката и аварийно-изпитателно налях мхл 32.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:20.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Това казанче е като на 2.4 JTD.
          Проблеми с цедката, има понякога.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            Бе има и други които отговарят на спецификацията на Тутелата и също са зелени, примерно - Liqui Moly, Comma, Pentosin, Febi, . ..поне за тия се сещам на прима виста.
            Точно Феби-то имах предвид. Мисля този път да го пробвам него. За маслото в скоростите май съм се спрял на това:
            https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/...icle-75w-90-1l

Ако някой има по-добри предложения да казва
            159 2.4 JTDM HIGH
            147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

• Колеги да ползвам темата за съвет
              Смених си салона, всичко е окей, проблемът е че тъй като новия салон е от кола с десен волан, дупките за бутоните на корите на предните врати се разминават по размер.

Дайте някакъв акъл какво може да се измисли за това , че да не седи супер грозно

Comment

• Ecotronic на хидравликата сложих зеленото 06161 на Феби и волана стана по-лек на място,на една 1,9 също сложих от това масло и при него разликата беше още по-осезаема,защото беше с червеното масло.
                alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Първоначално публикувано от cec21 Покажи съобщение
                  Точно Феби-то имах предвид. Мисля този път да го пробвам него. За маслото в скоростите май съм се спрял на това:
                  https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/...icle-75w-90-1l

Ако някой има по-добри предложения да казва
                  Точно това масло го препоръчва един пич в английският форум, който имал 159ки за таксита. Казва че се родил, след като махнал старото "red shit".

Comment

• Можете ли да ми кажете дали това https://m.ebay.com/itm/FIAT-Special-...gAAOSwjk9ZVmX5 ще ми свърши работа за диагностика и ако да стъпка по стъпка как се прави и настройки трябват ли на кабел/програма и какви?

Благодаря предварително.
                    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 19:17.
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                      Можете ли да ми кажете дали това https://m.ebay.com/itm/FIAT-Special-...gAAOSwjk9ZVmX5 ще ми свърши работа за диагностика и ако да стъпка по стъпка как се прави и настройки трябват ли на кабел/програма и какви?

Благодаря предварително.
                      В случая под "модифициран" вероятно иде реч за промяна в терминирането на can шината в адаптера.

Със стандартното (120 Омов резистор) комуникацията с нашите таралясници незнайно, защо не работи устойчиво.

Никакви кой знае какви настройки не са необходими. Ако работиш с МES трябва там да се зададе elm 327 в настройките на интерфейса.
                      Иначе по k линия можеш успешно да си говориш само с ECU - то на мотора.

Защо не си потърсиш такъв адаптер с безжична връзка (BT и/или WiFi)?

Аз ползвам този "модифициран" с премахването на въпросния резистор.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• 1. Този твоят от линка ще ми върши ли работа за целия спектър диагностика?

2. Ще работи ли директно, без каквито и да е модификации, защото нищо не разбирам, не ми се занимава да търся кой да го преправя и искам да е "плъг енд плей"

Ще "работа" с мултиекускан- първоначално безплатен, а после може да си платя за пълен вариант.Трябва ми само за моята 159-ка.тоест за любителски цели.

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Иначе това което ползваш ме удовлетворява напълно, тъй като може да се ползва и с телефон , вместо да мъкна лаптоп.
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

1. Този твоят от линка ще ми върши ли работа за целия спектър диагностика?

2. Ще работи ли директно, без каквито и да е модификации, защото нищо не разбирам, не ми се занимава да търся кой да го преправя и искам да е "плъг енд плей"

Ще "работа" с мултиекускан- първоначално безплатен, а после може да си платя за пълен вариант.Трябва ми само за моята 159-ка.тоест за любителски цели.

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Иначе това което ползваш ме удовлетворява напълно, тъй като може да се ползва и с телефон , вместо да мъкна лаптоп.
                          Има кракнати малко по-стари версии на МЕС-а.. Не ти е нужно да даваш пари за цялата версия от сайта
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

1. Този твоят от линка ще ми върши ли работа за целия спектър диагностика?

.
                            Не. Ще трябва да го "модифицираш", но това не е никак страшно. Необходима ти е отвертка и 3 минути време.

Със сигурност има и такива, които не се нуждаят от преправяне, но нека някой колега да посочи такъв.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз имам 2 елм-а, един ефтин от aliexpress и един от по-скъпите от ebay. Toзи от али-то е с по-тънки пин-ве и трудно влиза, но работи. Този от ebay e перфектен и търговеца е точен.
                              От Aliexpress

От ebay
                              Last edited by Neokill; d.m.y г., 15:56.

Comment

Можете ли да ми кажете дали това https://m.ebay.com/itm/FIAT-Special-...gAAOSwjk9ZVmX5 ще ми свърши работа за диагностика и ако да стъпка по стъпка как се прави и настройки трябват ли на кабел/програма и какви?

Благодаря предварително.
                                Имам същия, който работи идеално, но може да го ползваш само с МЕС!Купи си с WiFi и ползвай Алфа ОБД на телефона, ако си с андроид.
                                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Working...
                                X